2012. július 22., vasárnap

A harmadik nap a hasadékban

Az előző nap tanulságán nem terveztünk hosszú nehéz utat, nehogy megint ereszkedés legyen belőle. Olyan utakat néztünk ki, amelyekről jól látható lentről is, hogy kompakt sziklán halad. Így esett választás a Poligon-on található 2kh-as Bavarezelor-ra. A netes változatban ennek az útnak Vitéz Szalma Misi 2002 a neve. Szalma Misi meghatározó mászó volt a hasadékban. A kalauzban található utak közül többet ő nyitott, ill. jó párat nyitottak azóta a tiszteletére.
Az általunk választott út nehézsége 6+, és mind a két kötélhossz ugyan olyan nehéz. A nittek egy része fel van újítva, persze a standok maradtak a régiek, de nem kell félni, nincsenek rossz állapotban. Nagyrészt repedésmászásból áll az egész, amit én nagyon szeretek, és ment is a dolog szépen. Krisztinek erről egész más véleménye volt, és volt egy kis dráma az útban a turisták nagy örömére :) A fal tétjéről egy 50m-es ereszkedéssel a földön voltunk, de egy kötéllel is megoldható 2db ereszkedésből.
Ezután csatlakoztunk Balázsékhoz, és fölnéztünk a Peretele Aerian-hoz, remélve hogy az már árnyékban van. Szerencsére a fal nagy része tényleg árnyékos volt. Zsomborék megmászták a Meteor nevezetű 7-.-os 2kh-as utat, mi pedig a Zburatolur-al küzdöttünk meg. Ennek az utnak a kulcsrésze a második kh.-ban található 6+-os áthajló piazrepedés. Szög volt benne kellő mennyiséggel, és annak ellenére, hogy szeretem a repedésmászást, kegyetlenül megküzdöttem a feljutásért. 6+-nál valamivel nehezebbnek éreztem ezt az utat, főleg a délelőtti út viszonylatában.
Belenéztem még egy 8-.-os áthajlásba is, de egy mozdulat sehogy sem akart összejönni. Egy lépőszárral segítettem át magam a problémán :)

Hardware: -ezen utak megmászásához elegendő 15db express
                -1x50m kötél
Topo: -Szalma Misi út
          - Aerian fal
Időjárás: Itt
Szállás: info

Kriszti a piazrepedésben

Egy stand

Zsombor biztosít a Meteorban

Őrület a falon

Zburatolur kulcsrésze felett

Küzdelem az oromhajlással :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése