2012. augusztus 6., hétfő

Sárkányok földjén. Plsek út



Krisztivel ismét a Tátrába látogattunk. Ezúttal egy barátságos falat néztünk ki magunknak, ami nem volt más, mint az Omladék-völgyben a Sárkány-torony. Kedd reggel indultunk vonattal, de viszonylag későn értünk föl a völgybe, mivel Krisztinek le kellett bonyolítani egy találkát Ótátrafüreden. Ily módon nem tudtunk fölmenni egész a falig, és az első bivakok egyikében aludtunk egyet. Másnap fölsétáltunk a fal alá, elfoglaltuk a beszálláshoz legközelebbi bivakot, és elindultunk mászni. Egyébként a völgy bővelkedik jobbnál jobb bivakokkal, annyi van belőlük, hogy az ember azt se tudja, hogy melyiket válassza :)
Első útként a Plsek utat néztük ki. Gyönyörű út, mint általában az összes, amely e falra vezet. Két darab VI-.-os kötélhosszt tartalmaz. Én a falrajzon jelölt második standot kihagytam, egyből a harmadikba másztam, de mint utólag láttam, mindenki így mássza. Az út nagyrészt repedéseken vezet, amik elég jól biztosíthatóak. A standok kifogástalanok, és ha az idő is jó, minden adott egy kivalló mászáshoz. Szerencsénkre szép napsütésben másztunk mi is, ezt a szép régi klasszikus utat.

Hardware: -2x50m kötél (a falról ereszkedni kell, 1x50m-el is lehetséges, csak lassabb)
                  -4-5db friend
                  -7-8db express
                  -éksor
                  -pár heveder jól jön az útban

(a cuccok mennyisége elég szubjektív dolog ebben az útban, ennél jóval több cumót is el lehet süllyeszteni a repedésekben, de akár a bennlévő pár fix szög segítségével is teljesíthető....)

Topo: Itt
Időjárás: Itt
Szállás: -Rengeteg a jó, vízálló bivak
             - Poprád tavi szállótól a beszállás1.5-2h







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése