2012. szeptember 12., szerda

Nagy bevágás Pochyly módra

A nap melegen sütött a Kőpataki-tóra, mikor Dékány Mátéval péntek délelőtt megérkeztünk a már sokszor bevált bivak szájához. Ledobtuk a zsákokat a hosszú felmenet után, aztán bemásztam a kő alá. Volt benne két zsák. Francba. Lehet másikat keresni...
Sajnos nem találtunk közel sem olyan jót a környéken mint az, de végül egy félig fedett viszonylag kényelmesnek látszó mellett döntöttünk. Följebb voltak jobbak, de lusták voltunk újra felvenni a zsákokat :)
Gyors pakolás után fölrohantunk a Késmárki alá, és nekiálltunk az Obrovsky kut nevet viselő Pochyly útnak. Már négy Pochyly utat másztam a Tátrában. Mindegyik nagyon jó volt, és reméltem az ötödikben sem fogok csalódni. A rámpáig nem az origi úton mentünk, hanem a normálúton, mert szerintem az alsó részen az a variáns szebb, nehézségre pedig egyezik az eredetivel. A lényegi rész a rámpa után kezdődik. Három kötélhossznyi bevágás VI.-ért. Mindegyik hossz nagyon jó, és a fokozat is tökéletesen stimmel. A második jó hosszú, és talán a legszebb is. Ezt Máté nyerte meg. Derekasan vette az akadályokat, és problémamentesen tolta végig a sarokrepedést. A standok ragasztott pántok, és szög is van a benne elég, ahol nincs, ott pedig jól biztosítható. Igazi Tátrai élmény, egy napsütötte déli falon.
Az esti műsort a hegyi mentők szolgáltatták. Menteni kellett a lejöveteli útból, valakit. Négy hegyi mentőt pakoltak ki négy fuvarral, úgyhogy egész este össze vissza cikázott a helikopter közvetlen a fejünk felett :)

Hardware: -2x50m kötél (ereszkedni a puskás úton lehet)
                  -10-12db express
                  -5-6db friend
                  -éksor
                  - 4-5db heveder

Topo: Itt
Időjárás: itt
Szállás: a legközelebbi ház a Zamkovszky, de a katlanban vannak bivaklehetőségek

 Obrovsky kút (00:50)



Bivakunk

Fölfele a normálúton


Kut

Láblógatás az út tetejéről

Támadnak



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése