2013. július 5., péntek

Indulás!!

Vége a vizsgáknak! Indulhat a nyár :D
Megvártam amíg Dékány Máté is legyűri kötelességeit az egyetemen, aztán robogtunk is ki az Alpokba. Máté jóformán az utolsó vizsgája után egyből a volán mögé ült. Ennek az az apróság lett az eredménye, hogy a zakójában maradt a személyije, aminek az osztrák rendőrök annyira nem örültek, de végül továbbengedtek :)
Na szóval, a lényeg, hogy sok készülődés után Júni. 18.-án estefelé rajtoltunk, és a Grossglockner-t vettük célba. Másnap hajnalban érkeztünk, szerencsére még azelőtt, hogy a kapuk kinyitottak volna a Franz-Josef-hez vezető úton, így a túrának ez a része is költséghatékony lett :)
Egyből fölkaptuk a zsákokat, amelyek olyan nehezek, és nagyok voltak, amelyekre még nem volt példa mászó pályafutásom során. Szerencsére nem kellett sokat cipelni, ezért szaladt meg kicsit a kezem a pakolásnál. Levittük a pakkokat a gleccserre, itt kettészedtük őket, és egy fél óra séta után tábort vertünk a morénahalmon. Kis pihi, kajálás, és neki is indultunk a normálútnak.
Délután értünk fel az Erzherzog ház alá, ahol egy jónak ígérkező helyen letáboroztunk. Nekiáltam hóbarlangot ásni, mert várható volt egy kis eső az este, de túl nagy fába vágtuk a fejszénket, így félkész állapotban abbamard az ásás, és a szabadban aludtunk. Természetesen nekikezdett szemerkélni az eső, de annyira fáradtak voltunk, hogy csak magunkra húztuk a bitvakzsákot, és aludtunk is. Ekkor már 36 órája ébren voltunk.
Másnap egy gyönyörű napfelkeltére ébredtünk. Szép időben mászhattunk végig a csúcsig, és vissza a sátrakhoz a gleccserre. Egyedül a mély szottyos hó nem volt túl kellemes :)

A pakk :)

A hegy


Igásállat 

Pasterze

Álla BC egy része

Meló után édes a sör :D

Máté indul a hegyre



Veszett ötlet

Végül kinn maradtunk

Hajnal








Kleine Glockner

Melósok a csúcson :)
A teljes tábor




2 megjegyzés:

  1. Csak a normált utat nyomtátok??? Meglepődnék! :) Tőletek valami komolyabb útra számítanék... :) Üdv, Robi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem kell meglepődnöd :D 4db bejegyzéssel el vagyok maradva, csak mostanában inkább a hegyek között vagyok, és nincs időm írogatni.Ha kicsit megnyugszom itthon,akkor folytatom. De most pakolok. A ma éjszakát már a Tárában akarom tölteni :D

      Törlés